Sivut

Powered By Blogger

4. helmikuuta 2012

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Ciao!

Olen Laura Karhu, pian 18 vuotta täyttävä lukiolainen Lappeenrannan Lyseon lukion toiselta vuosiluokalta. Mitään vakituista harrastusta minulla ei ole, vaan käyn lenkkeilemässä, pyöräilemässä ja joskus Huhtiniemen liikuntakeskuksen ryhmätunneilla. Vapaa-ajalla tykkään katsella erilaisia tv-sarjoja, elokuvia sekä lukea kirjoja ja lehtiä. Tällä hetkellä vapaa-aikani kuluu myös autokoulun merkeissä.

Olen kiinnostunut matkustamisesta ja erilaisista kulttuureista, mutta valitettavasti en ole vielä päässyt näkemään niitä kovin paljon. Renessanssin ajan rakennukset ovat todella vaikuttavia kaikkine pienine yksityiskohtineen, ja on hienoa päästä näkemään ne paikan päällä, ei pelkästään valokuvista.

Loistava Firenze -kurssista olin kuullut tutultani jo ennen lukioon tuloa, joten se on jäänyt mieleen ainutlaatuisena mahdollisuutena, jonka itsekin haluan kokea. Viimeisenä syynä on vielä lukiossa aloitettu italian kielen opiskelu, ja tämä kurssi tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä käyttämään kyseistä kieltä oppituntien ulkopuolellakin.

Toivotaan, että nämä reilut 2 kk kuluvat nopeasti ja kaikki hommat sujuu kurssin aikana hyvin. :)

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Ciao kaikille!

Olen Jonna Kauria Lappeenrannan Lyseon lukion toiselta vuosiluokalta. Olen 17-vuotias. Harrastan lukemista, piirtämistä ja laskettelua, opiskelen vapaa-ajallani kansalaisopistolla espanjaa ja seuraan innokkaasti jalkapalloa. Lempiseurani ovat Real Madrid CF ja Liverpool FC. Intohimoihini kuuluvat myös musiikki, elokuvat ja suklaa. Rakastan vieraita kieliä; osaan puhua äidinkieleni lisäksi englantia, ruotsia, ranskaa, italiaa ja vähän espanjaa.

Minulla oli useampi syy tulla mukaan Loistava Firenze -kurssille. Renessanssin taide on mielestäni kiehtovaa ja erittäin kaunista, ja missäpä muualla sitä voisi paremmin omin silmin nähdä kuin Firenzessä. Olen käynyt Italiassa aiemmin kahdesti, ja maa on mielestäni ihana. En haluaisi mistään hinnasta jättää näkemättä yhtä sen kauneimmista kaupungeista, kun siihen on tarjoutunut näin hyvä tilaisuus. On myös erityisen mukavaa päästä käyttämään italian kieltä muuallakin kuin oppitunneilla.

Odotan innolla firenzeläisten saapumista Lappeenrantaan ja omaa kurssimatkaamme Italiaan. Toivottavasti kurssi sujuu kaikin puolin mainiosti!