Sivut

Powered By Blogger

30. tammikuuta 2012

Kurssin aloittaminen

TERVETULOA LOISTAVA FIRENZE -VERKKOKURSSILLE!

Tervetuloa Loistava Firenze - varhaisrenessanssin kulttuurihistorian verkkokurssille. Seuraavassa lista tärkeitä ohjeita, jotta kurssi lähtisi jouhevasti liikkeelle.

1. Varaa verkkokurssin käynnille aikaa. Muista että tämä on ylimääräinen kurssi muiden lukiokurssien päälle. Lisäksi suurimmalle osalle teistä kyseessä on elämänne ensimmäinen verkkokurssi. Suunnittele ajankäyttöäsi etukäteen ja varo ettei vapaa-aika ja opiskeluaika (=työaika) sekoitu liiaksi! Koeta toimia niin ettei tehtävien tekeminen jää viimetinkaan ja yömyöhään. Voi olla hyvä varata tietyt vakioajat viikosta jolloin ainakin keskityt vain tämän kurssin opiskelemiseen.

2. Tutustu kurssin kotisivuun ja tee ennakkotehtävä huolella ennen kurssin alkua 8.2.2012.

3. Osta kurssikirja heti, jollet ole sitä jo ostanut. (Wirtz, Rolf, C., Firenze, Taide ja arkkitehtuuri, 2005), Jos painos on kirjakaupoista loppu, erinomainen tapa saada kirja halvalla on ostaa se käytettynä verkkokirjakaupasta. ks. kurssikotisivu: www.koulut.etela-karjala.fi/firenze). Käy kurssikirja läpi kursorisesti (pääkohdat, otsikot, kuvat). Siinä on sinulle hyötyä koko kurssin ajan.

4. Tee viikkotehtävät ajallaan. Tämä on ehdottoman tärkeää. Monet tehtävät ovat yhteistoiminnallisia ja/tai liittyvät seuraavan viikon tehtävään. Jos jostain syystä et pysty palauttamaan työtäsi ajallaan, ilmoita siitä ohjaavalle opettajalle (antti.sirkia@lappeenranta.fi / GSM työ 0405206189 ).

5. Ole aktiivinen ja "läsnä" kurssiblogissa. Blogin käytöstä on erillinen ohje. Lue se.

6. Huomaa - ja varaudu tähän henkisesti - joudut käyttämään englannin kielisiä lähteitä tehtävien tekemisen tukena. Ks. kurssi kotisivu > Firenzen polku > Lähteitä. Huomaa myös että wikipedia ei ole kaikessa kovin hyvä lähde...

Toivottavasti kurssi lähtee hyvin liikkeelle kaikkien osalta ja kaikille osallisille tästä kurssista tulee hyvä opiskelu- ja oppimiskokemus - myös opettajalle.

Kurssin ohjaava opettaja Antti Sirkiä

Blogin käyttö

Blogin käyttö

Tämä blogi on kanava kurssin ohjaavan opettajan eli minun (Antti Sirkiä) ja teidän eli Firenze-kurssilaisten välillä.

Ohjaavana opettajana minun tehtäväni on antaa kurssilaisille tietoa, ohjeita ja vihjeitä kurssin suorittamiseen, viikkotehtäviin, italialaisten vierailuun ja majoittamiseen sekä Firenzen kurssimatkaan liittyen.

Verkkokurssilla opiskelevat opiskelijat käyttävät tätä kanavaa kysyessään jotain kurssiin liittyvää, tehdessään viikkotehtäviä ja tutustuessaan toisiinsa.
Kiinnitä erityisesti huomiota seuraaviin asioihin käyttäessäsi blogia:

1. Lue blogia JOKA päivä koko kurssin ajan lukuun ottamalla talvilomaa. Minäkin teen sen.

2. Kysy sellaiset kysymykset blogissa, jotka koskevat muita kurssilaisia tai joiden kuvittelet auttavan muitakin kurssilaisia. Lue kuitenkin tehtävänanto vielä uudestaan jos et heti ymmärrä tai muista sitä! Jos haluat kysyä jotakin kurssiin tai tehtävään liittyvää niin että vain kurssin ohjaava opettaja tietää sen, lähetä kysymyksesi osoitteeseen: antti.sirkia@lappeenranta.fi Tämä on työsähköpostini, jota luen jokaisena työpäivänä. Työpuhelimeni numero on 0405206189. Hätätapauksessa ei ole täysin kiellettyä soittaakaan. Soita kuitenkin mieluusti "ihmisten aikaan".
3. Kun kirjoitat blogiin muista liittää OTSIKKO ja blogitekstin TUNNISTE. Käytä niitä otsikoita ja tunnisteita jotka ovat jo olemassa, jollet aloita keskustelua aivan uudesta asiasta. Tämä selkeyttää keskustelua.

4. Noudata aikamääreitä. Tämä on ehdottoman tärkeää, ehto tiettyjen yhteistoiminnallisten viikkotehtävien onnistumiselle ja eräs kriteeri kurssimatkalle valittaessa.

5. Ole aktiivinen. Opiskelijan (ja opettajan) on oltava blogissa "läsnä". Vastaa, keskustela, ota osaa, kysy, kommentoi ja ihmettele eli toisin sanoen OLE AKTIIVINEN!

Toivottavasti kurssi lähtee jouhevasti liikkeelle kaikkien kurssilaisten osalta.

Terveisin kurssin ohjaava opettaja Antti Sirkiä

Ennakkotehtävä

Moi Loistava Firenze-kurssilainen!

Minun nimeni on Antti Sirkiä ja olen Firenze-kurssilaisten ohjaava opettaja tällä verkkokurssilla. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja olen työskennellyt historian opettajana kymmenen vuotta, yhdeksän näistä olen toiminut Lappeenrannan Lyseon lukiossa. Historian kurssien lisäksi olen opettanut yhteiskuntaoppia, taloustietoa ja filosofiaa.

Viimeiset kuusi vuotta olen opettanut kansallisen opetusohjelman lisäksi historiaa ja TOK (Theory of Knowledge) -nimistä ainetta Etelä-Karjan IB-lukiossa.

Perheeseeni kuuluu historian/uskonnon opettaja vaimo ja kaksi pientä lasta. Harrastan capoeiraa, lukemista ja mökkeilyä.

Tämä verkkokurssi on neljäs ohjaamani verkkokurssi ja koen sen mielenkiintoisena haasteena. Odotan taas Firenzen kurssimatkaa todella innolla!


Kurssin ohjaava opettaja Antti Sirkiä