Sivut

Powered By Blogger

16. huhtikuuta 2012

Palautetta kurssista

Onpas laajasti ja hyvin tullut jo tuota palautetta, minulla ei ole siihen hirmuisesti lisättävää.

Kotisivuista tykkäsin paljon, ne olivat selkeät ja siellä oli tiivistettyä informaatiota aiheesta kuin aiheesta, mikä oli hyvä, sillä yleiskäsityksen saatuaan on helppo lähteä etsimään lisäinformaatiota netin syvistä syövereistä. Linkkejäkin oli paljon, osa niistä oli todella hyviä, osa ei edes toiminut.

Tehtäviä oli näin jälkikäteen ajateltuna sopivasti, vaikka tosin välillä kurssin aikana tuntui siltä ettei näistä selviä muun koulutyön, harrasteiden ja vapaa-ajan ohella. Mutta vaivatta opittuhan se myös helposti unohtuu. Tehtävät olivat myös hyvin laadittuja, niiden avulla sai selkeän kokonaiskuvan renessanssista ja sen keskeisimmistä ilmiöistä. Yhteistoiminnallinen keskustelutehtävä tosin lähti kankeasti liikkeelle, mistä sitten johtuikaan, tehtävänannosta vai yhteistyö/aloitekyvyttömyydestä, mutta itse en ainakaan tajunnut sen ideaa aivan heti.

Kurssia kehittelisin poistamalla Second Lifen tai ottamalla sen laajempaan käyttöön. Olen Lauran kanssa samaa mieltä että tällä kurssilla se tuntui olevan aika turha ja ainakaan en itsestäni löytänyt motivaatiota sen käyttämiseen.

Kurssin arvionti

Kurssin kotisivu on ollut helppokäyttöinen ja selkeä. Sieltä löytyi myös tarpeellista tietoa, sekä aiheisiin liittyviä linkkejä. Kurssikirjasta sain kuitenkin suurimman avun tietoa etsiessäni, enkä netistä.

Tehtäviä oli ihan sopiva määrä mielestäni. Joskus vain aikaa ei meinannut liietä tehtävien tekoon. Joidenkin tehtävien ohjeistus oli hieman liian epäselvää.

Yhteistoiminnallisuuttakin oli riittävästi, kuten myös opettajien läsnäoloa. Opettajien läsnäolo auttoi, etenkin renessanssi-tehtävässä.

Kehittäisin ehkä eniten Second Life-ohjelmaa. Second Lifessa voisi olla enemmän tapaamisia, sillä koin sen liiankin turhaksi.

Riina Ahola 1ib