Sivut

Powered By Blogger

8. helmikuuta 2012

Ciao! Sono Stefano.

Ciao! Sono Stefano.

Anteeksi ensinnäkin päivän myöhästyminen ennakkotehtävässä. Olin deadline päivänä kipeä.

Olen Stefano La Mela ja asun Savitaipaleella. Monipuolisen lukiouran aikana olen kerennyt opiskella Savitaipaleella, Savonlinnassa ja nyt Lappeenrannassa. Tämä johtuen siitä, että nuoruus on mielenkiintoista ja vauhdikasta aikaa. Isäni on Siciliasta kotoisin ja äitini Savosta, joten sekasikiö minusta on tullut. Tykkään urheilusta, tanssimisesta ja matkustamisesta.

Ite kurssille tulin mukaan koska; ystäväni Elias oli 2-vuotta sitten ollut mukana ja hehkutti miten mahtava kurssi kokonaisuudessa on, haluan oppia tuntemaan uusia ihmisiä eripuolilta italiaa, kartuttaa sujuvaa italiankielen kielitaitoani pohjois-italian murteiden ja sanontojen avulla, sekä olen kiinnostunut Firenzen taiteesta. Pienenmpänä olen melkein tuhonnut Firenzessä sijaitsevan mailmankuulun taulun ja haluan kokoe myöskin uudestaan monet museot ja taidegalleriat suomalaisen ja perheen ulkopuolisen opastuksen kautta.

1. Viikkotehtävä

1. Viikkotehtävä

Ensimmäisessä viikkotehtävässä opiskelijan tulee tutustua laajasti Pohjois-Italian poliittiseen ja taloudelliseen tilanteeseen ja selvittää miksi juuri Firenze nousi erääksi alueen hallitsevista mahdeista.

TAVOITTEENA on:
1. Ymmärtää miten ja miksi Firenzen tasavalta nousi erääksi Pohjois-Italian vahvimmista alueista.
2. Ymmärtää miten renessanssiajan talous toimi pääpiirteissään Pohjois-Italian alueella.
3. Tuntea merkittävimmät poliittiset tekijät 1200-1500-lukujen Pohjois-Italiassa.
4. Ylipäätään ymmärtää mitkä seikat vaikuttivat renessanssin syntyyn (Firenzessä).

Aktivoivana tehtävänä on tutustu Pohjois-Italian poliittiseen tilanteeseen 1200 - 1400-luvulla.

HUOM. Hakiessasi lisätietoa historia 1+2 kurssikirjojen ja Wirtzin lisäksi, tutustu historian yleisteoksiin. Kurssin verkkomateriaalia tulee myös käyttää, miksei myös muita verkkosivuja. Hyödyllisimmät verkkosivut ovat useasti englannin kielisiä. Muista kuitenkin että paras tieto löytyy kirjallisuudesta.

Aloita esseen tekeminen nyt eli HETI.

Yksilötehtävänä on kirjoittaa yhden A-4-sivun pituinen essee kurssiblogiin.

Aihe: Firenzen nousu
Käsittely: Selvitä miten ja miksi Firenzestä tuli renessanssin kehto?
Mitkä kansainväliset, sotilaalliset, taloudelliset, poliittiset tai muut seikat selittävät muutosta?
Miksi Pohjois-Italia oli poliittisesti pirstoutunut?

Muista että hyvällä esseellä on hyvä otsikko, hyvä sisältö ja hyvä rakenne.
Muista myös merkitä käyttämäsi lähteet (tekijä, teos, julkaisuvuosi) esseesi perään.

Essee tulee olla julkaistuna blogissa sunnuntaihin 12.2.2012 24.00 mennessä.

Ennakkotehtävä

Moi,

Ennakkotehtävä on nyt tehty (vain yksi opiskelija nukkuu...vielä...)ja on hienoa että kurssilla on monia jotka ovat kertomansa mukaan aidosti kiinnostuneita juuri niistä asioista joita Firenze-projekti pitää tärkeinä. Lähtökohdat ovat siis hyvät kulttuurihistorian, kielten ja kansainvälisyyden oppimiseksi ja syventämiseksi.

Opettajankin odotukset ovat korkealla ja motivaatio nousee ennestään!

PS. Ne jotka eivät ole vielä muokanneet profiiliaan ohjeiden mukaisesti hoitakaapa homma kuntoon. Pyytäisin vielä lisäämään kuvan jos suinkin mahdollista,koska en muista vieläkään kuka on kuka kaikkien kohdalla.

Mooi!

Aluksi syvimmät pahoittelut siitä, että päivän myöhässä tämä esittely! Elikkä olen Maiju Hirvikallio ja ikää 18 sekä opiskelen Lappeenrannan Lyseon lukiossa luokalla 2E. Asun pienenpienessä koirankopissa Huhtiniemessä, joten siitä johtuen italiaanojen majoittaminen ei minun osaltani onnistu, jos joku sitä pohti.

Kurssille halusin siksi, että alakoulusta lähtien olen ollut kiinnostunut taidehistoriasta ja Ateenassa kävin itseäni sivistämässä 13-vuotiaana tätini opastuksella. Olen myös kiinnostunut renesanssin ajan arkkitehtuurista. Itselläni kuvataidekoulua nyt 8 vuotta takana, joten myös sen ohella haluan syventyä edelleen yhä enemmin Euroopan taiteen kehtoon, Firenzeen.