Sivut

Powered By Blogger

6. helmikuuta 2012

Minä Loistava Firenze - kurssilla

Heipparallaa kaikille!

Olen Roope Ronkainen, 17-vuotias Lappeenrannan lyseon lukion 2. vuosikurssin opiskelija. Harrastuksiani ovat mm. musiikki(laulu, kitaran soitto, säveltäminen, kuuntelu), kirjallisuus (lukeminen sekä runojen, sanoitusten ja proosan kirjoittaminen), capoeira(joskin olen pitänyt jonkin aikaa taukoa), näytteleminen ja salilla käyminen. Persoonallisin intohimoni lienee trikkaus, jota seuraan omasta taitamattomuudestani huolimatta hyvin tiiviisti. He, keille herää kysymys: Mitä on trikkaus?, voivat mennä osoitteeseen www.trikkaus.com

Valitsin Loistava Firenze - kurssin, koska koen, että renessanssi oli eurooppalaisen kulttuurin, tieteen ja taiteen kehityksen kannalta yksi olennaisimmista ajanjaksoista. Tahdon päästä paikan päälle ihastelemaan yksiä ihmiskunnan suurimmista saavutuksista. Haluan kokea sen henkeäsalpaavan kauneuden, jonka niin monet minua viisaammat ovat vuosien saatossa saaneet kokea. Myös kansainvälisen yhteistyön ajatus kiehtoo minua ja odotan innolla italialaisten tovereidemme tapaamista.

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Moi!
Olen Anna Jokela Lappeenrannan Lyseon lukiosta. Käyn toista vuosiluokkaa ja olen vielä vähän aikaa 17-vuotias. Olen harrastanut tanssia 12 vuotta, suurimman osan ajasta show jazzia. Lukioon tultuani huomasin koulun vievän paljon enemmän vapaa-ajastani, minkä takia jouduin lopettamaan tanssin. Vapaa-ajallani olen kavereiden kanssa ja tykkään piirrellä ja maalata. Musiikkia kuuntelen aika paljon ja keräilenkin CD-levyjä ja nyttemmin myös vinyylejä kaikenlaisilta yhtyeiltä ja artisteilta, joista pidän.

Olen lukenut lukiossa italiaa viisi kurssia ja se oli yksi syistäni hakea tälle kurssille. Odotan sitä, että pääsisin kokeilemaan kieltä käytännössä ja tämä vaikuttikin loistavalta tilaisuudelta. Olen harkinnut, että lähtisin opiskelemaan arkkitehtuuria, joten senkin takia olisi kiva päästä näkemään renessanssin aikaisia rakennuksia ja upeaa kaupunkia. Myös erilaiset kulttuurit yleensäkin kiehtovat minua.

Aika on kulunut tosi nopeasti, reilu viikko ja italialaiset ovat jo täällä! Odotan innolla, että pääsemme juttelemaan heidän kanssaan ja vaihtamaan kuulumisia kasvotusten.