Sivut

Powered By Blogger

21. toukokuuta 2012

Kurssin arviointi

Kokonaisuudessaan kurssin ensimmäinen osio toimi hyvin. Blogi ja verkkokurssi ylipäänsä tuntuivat aluksi hieman oudoilta, mutta niihin tottui nopeasti. Kurssin verkkosivu oli selkeä, ja sieltä sai hyvin selville kaikki kurssiin liittyvät asiat. Joissakin tehtävissä tehtävänanto oli hieman epäselvä, mutta tehtävistä suurimman osan tekeminen sujui ongelmitta linkkien avustuksella. Opettajan läsnäolo oloa oli tarpeeksi, ja varsinkin aluksi hieman kangerrelleessa yhteistoiminnallisessa tehtävässä opettajasta oli paljon apua.

Second lifestä sanon saman, mitä muutkin ovat sanoneet; sen käyttö tuntui jotenkin vaivalloiselta ottaen huomioon miten vähän sitä loppujen lopuksi käytettiin. Kurssia voisi siis kehittää kokonaan poistamalla Second Lifen ja viemällä sen käyttöä pidemmälle, esimerkiksi siirtämällä 3. viikon yhteistoiminnallisen tehtävän kokonaan Second Lifessä keskusteltavaksi.
Loistava Firenze -kurssin ensimmäinen osio toimi mielestäni pääosin hyvin. Aluksi verkkokurssi tuntui hiukan hämmentävältä, mutta blogin lukemiseen ja tehtävien tekemiseen tottui nopeasti. Tehtävien ohjeisiin liitetyistä lähteistä oli paljon hyötyä, ja ne olivat riittävän selkeitä. Tehtävät tuntuivat etenkin alkuvaiheessa välillä raskailta kaikkien muiden koulukiireiden keskellä, mutta jälkeenpäin ajateltuna niitä oli varsin hyvä määrä. Vähemmällä työnteolla olisi tuskin saanut yhtä hyvää peruskäsitystä Italian renessanssista. Kotisivujen käytön kanssa ei juuri ollut ongelmia. Asiat on jäsennelty sivuilla selkeästi, eikä eri osioiden löytämisessä ollut ongelmia. Blogikin on hyvin helppokäyttöinen, ja alkukankeuden jälkeen blogitekstien kirjoittaminen sujui kangertelematta.

Yhteistoiminnallisuus oli välillä vähän hukassa, mikä näkyi etenkin yhteistä keskustelua vaatineessa viikkotehtävässä, jonka meno oli melko kankeaa. Tämä tosin saattoi johtua myös hivenen epäselvästä ohjeistuksesta. Alun vaikeuksien jälkeen yhteinen keskustelu alkoi kuitenkin toimia paremmin. Opettajan "läsnäolo" näkyi verkkokurssilla sopivassa määrin. Opettajasta oli erityisesti apua edellä mainitussa yhteistoimintatehtävässä, jossa hän auttoi keskustelua etenemään ja toi esiin uusia näkökulmia.

Eniten kehittämisen varaa on ehdottomasti kurssin Second Life -osiossa. Itse ainakin koin sen erittäin hankalana, koska läppärini (joka on ainoa toimiva tietokone talossamme) ei pystynyt pyörittämään ohjelmaa kunnolla. En myöskään katso Second Lifesta olleen juuri hyötyä kurssin kannalta. Kuten muutkin ovat jo ehdottaneet, olisi luultavasti parasta joko jättää Second Life kokonaan pois kurssin sisällöstä tai laajentaa sen käyttöä ja käytön opettamista.