Sivut

Powered By Blogger

7. helmikuuta 2012

Moi!

  Olen Janina Levänen ja opiskelen Etelä-Karjalan IB-lukiossa pre-vuottani. Harrastan tanssia ja ohjaan  luistelukouluryhmää muutaman kerran viikossa. Kun vapaa-aikaa jää, löhöilen kotona telkkarin ääressä kavereiden seurassa.

   Valitsin Loistava Firenze-kurssin, sillä olen kiinnostunut arkkitehtuurista ja eri maiden kulttuureista. Lisäksi on mukavaa, että saa mahtavan tilaisuuden mm. italian kielen harjoittamiselle. En ole koskaan aikasemmin myöskään käynyt Italiassa, joten kurssimatkakin tuo minulle kokonaisen uuden kokemuksen lisää. Kurssi tarjoaa myös vaihtoehtoisen hauskan tavan opiskella.

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Hei!

Olen Ada Halkola, olen 17-vuotias ja käyn 2. vuosikurssia Kimpisen lukiossa. Harrastan tanssia Tanssiopisto Sonja Tammelalla, pääaineeni on showjazz ja sivuaineitani nykytanssi ja baletti. Tanssin lisäksi vapaa-aikani kuluu kavereiden kanssa.

Olen käynyt Italiassa monta kertaa, Firenzessä en kuitenkaan kertaakaan. Toinen syy kurssin valintaan oli sen aihe eli renessanssi, joka on mielestäni antiikin ohella historian kiinnostavimpia aikakausia.

Minä Loistava Firenze - kurssilla

Moi !

Olen Ella Könönen, pian 18-vuotias Lappeenrannan Lyseon lukiolainen. Olen tanssinut tanssiopisto Sonja Tammelalla 4-vuotiaaasta lähtien ja jatkan yhä aktiivisesti. Melkein kaikki vapaa-aikani kuluu tanssin parissa eikä minulla muita harrastuksia oikeastaan ole.

Tämä kurssi on loistava tilaisuus tutustua taidehistoriaan sekä toiseen kulttuuriin, joten en voinut ohittaa mahdollisuutta. Olen käynyt kaksi kertaa Italiassa aikaisemmin enkä malta odottaa, että pääsen uudestaa. Mielestäni on myös hienoa, että pääsemme kokemaan historialliset nähtävyydet omin silmin, sillä meillä Lappeenrannassa niitä ei erityisemmin näe. Odotan kurssin tuomia kokemuksia innolla!

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Huomenta, päivää ja iltaa,

olen Roosa. Olen 16-vuotias ja käyn Lappeenrannan Lyseon lukion ensimmäistä vuosiluokkaa. Harrastuksiani ovat showjazz-tanssi ja espanjan tunnit. Vapaa-aikani vietän kirjoja lukemalla ja kavereiden kanssa olemalla.

Loistava Firenze -kurssin valitsin, koska historia ja erilaiset kulttuurit kiinnostavat minua todella paljon. Olen käynyt Italiassa kaksi kertaa aikaisemminkin, mutta nyt erilaista tulee olemaan se, että pelkkien kaupungin nähtävyyksien katselemisen sijaan tulen tietämään niistä paljon ja syvällisesti. Olen opiskellut italiaa, mutta toistaiseksi vain yhden kurssin verran, joten uskon, että kielitaito riittää vain hyvin yksinkertaisten asioiden ilmaisuun, mutta odotan italian puhumista silti.

Mie Loistava Firenze -kurssilla

Morjesta,

mie oon Lähteenmäen Anni, Lappeenrannan Lyseon Lukion tokaluokkalainen. Vapaa-ajallani laitan ruokaa ja leivon, valokuvailen, teen käsitöitä (varsinkin neulon), lueskelen ja ulkoilen. Harrastan partiota, sekä olen aktiivina seurakunnassa ja Martoissa. Lisäksi olen tällä hetkellä mukana eräässä musikaaliprojektissa näyttelijänä ja tanssijana.

Kurssille tulin kun sain sellaisen päähänpiston varhain aamulla luettuani viestin, jossa kerrottiin että kurssilla olisi vielä yksi paikka jäljellä. Yhtään en ole kuitenkaan katunut. Yhdyn täysin edellisten ylistykseen renesanssiajan taiteen ja arkkitehtuurin kiehtovuudesta ja loisteliaisuudesta. Vaikka arkkitehtuuri ja taide ovakin itsessään kauniita, kiinnostaa minua vielä enemmän niiden taustalla olevat ilmiöt ja tarinat, jotka antavat niille merkityksen. Ja mitä enemmän saan aiheesta tietää, sitä mielenkiintoisemmaksi se muuttuu, nälkä kasvaa syödessä. Mielestäni tuossa ajassa ja nykyajassa on varsin paljon yhteistä, ja ehkäpä tämä kurssi avaa näkökulmia historian lisäksi myös nykyaikaan.

Halusin myös päästä kokeilemaan englantiani käytännössä, kielipääni ei ole koskaan ollut hyvä, mutta ehkä käytännön harjoittelulla voisi oppia edes tuon yhden. Lisäksi matka Italiaan on ollut pitkäaikainen haaveeni, on ihanaa päästä tutustumaan Italialaiseen kulttuuriin, ihmisiin ja ruokaan. Ja onhan tämä kurssi siinä mielessä aika ainutlaatuinen että kerrankin päästään paikan päälle katselemaan ja ihmettelemään, kirjojen ja tietokoneen tuijottamisen sijaan.

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Moi!
Olen Niina Rissanen ja käyn tällä hetkellä Joutsenon lukion toista vuosiluokkaa. Harrastan kitaran ja pianon soittoa ja tykkään myös kovasti piirtämisestä ja maalaamisesta.

Valitsin tämän kurssin, koska olen hyvin kiinnostunut taiteesta ja arkkitehtuurista ja mikä olisikaan parempi paikka päästä ihastelemaan niitä kuin itse Firenze. Lisäksi haaveilen arkkitehdin urasta, joten uskon että kurssista tulee olemaan hyötyä myös jatkossa. En ole myöskään koskaan ennen käynyt Italiassa, joten uskon että kurssista tulee hieno kokemus!

Minä Loistava Firenze -kurssilla

Moikka!
Olen Riika Pylkkänen ja käyn Joutsenon lukiota. Olen lukion toisella luokalla ja harrastuksiini kuuluu tanssiminen Lappeenrannan Sonja Tammelalla. Vapaa-ajalla tykkään olla ulkona, kavereiden kanssa ja kuunella musiikkia laidasta laitaan.

Valitsin kurssin koska on hienoa päästä tutustumaan erilaisiin kulttuureihin ja sen kuuluisiin nähtävyyksiin vielä paikanpäällä Firenzessä. En ole myöskään käynyt ennen ennen Italiassa, joten on hienoa päästä kokemaan se! Myös kun joutuu käyttämään jotain muuta kieltä kuin suomea eli tämä on myös hyvä mahdollisuus kielentaidon parantamiseen.

Minä Loistava Firenze - kurssilla

Ciao!

Olen Roosa Siitonen ja käyn Lappeenrannan Lyseon lukion 2. vuosikurssia. Olen 17 - vuotias ja harrastan balettia ja nykytanssia sekä soitan myös poikkihuilua. Vapaa - ajallani vietän aikaa perheeni sekä ystävieni kanssa.

Olen käynyt kerran aikaisemmin Firenzessä ja jo silloin ihastuin kaupungin taidehistoriaan sekä nähtävyyksiin. Kuitenkaan päiväreissun aikana ei hirveästi kerkeä perehtymään tai nauttimaan eri nähtävyyksistä, joten minusta on hienoa päästä uudestaan Firenzeen hieman pidemmäksi ajaksi. Aloitin myös lukiossa opiskelemaan kunnolla italian kieltä, joten on hienoa päästä koittamaan kieltä käytännössä.