Sivut

Powered By Blogger

13. huhtikuuta 2012

Kurssipalaute

Kotisivu itsessään oli hyvin selkeä ja helppo käyttää. Sinne oli kivasti laitettu eri lähteiden linkkejä ja myös tiivistettyä tietoa löytyi mukavasti. Kurssikirja varsinkin oli todella selkeä.

Tehtäviä oli mielestäni juuri sopiva määrä, jos olisi ollut enemmän niin se olisi ollut jo liikaa. Niiden tekemisessä kuitenkin meni aikaa ja nimenomaan vapaa-aikaa. Joidenkin tehtävien ohjeistus oli kyllä hieman epäselvä, joten muutoksia niihin.

Yhteistoiminnallisuutta oli juuri sopivasti, sillä nettikurssilla sitä on vaikeampi järjestää kuin tavallisilla koulukursseilla. Opettajan läsnäolo tuli parhaiten esiin renessanssi-tehtävässä, jossa sitä myös tarvittiinkin. Lisäksi oli ihan hyvä löytää blogista vielä erikseen jokaisen viikkotehtävän ohjeistus.

Kurssia voisi kehittää nimenomaan selkeyttämällä hieman lisää tehtävänantoja.

Firenze kurssin arviointi

Kotisivu toimi hyvin ja oli hyvä, että siellä oli myös koottuja tietoja. Välillä kuitenkin tehtävien ohjeistukset koituivat hieman epäselviksi.
Tehtäviä oli sopivasti ja eivät ne loppujen lopuksi olleet kovin vaikeita. Selkeys taas oli hieman epämääräistä esim. kotisivulla ja blogissa ohjeistukset olivat erilaisia. Viimeinen tehtävä olisi tosissaan voinut vieläkin tarvita lisää ohjeistusta...
Yhteistoiminnallisuutta oli sopivasti eikä sitä välttämättä tarvitse lisätä, sillä tämähän oli pääosin nettikurssi.
Opettajan läsnäolo tuli blogissa esille pääosin vain tehtävässä jossa etsittiin renessanssin syntysyitä.
Loistava Firenze verkkokurssia kehittäisin niin, että tehtävien ohjeistuksia selkeytettäisiin.

Loistava Firenze kurssin arviointi

Mielestäni kurssi on ollut oikein onnistunut. Tehtävät ovat olleet monipuolisia ja käsitelleet renessanssia monesta eri näkökulmasta. Kurssikirja on ollut hyödyllinen apu tehtävissä ja esitelmän teossa. Loistava Firenze kurssin kotisivu on selkeä ja helppo käyttää. Ainut miinus siitä oli kommentointi-puheenvuoro tehtävä, jonka tehtävänanto oli hieman epäselvä. Yhteistoiminnallisuutta on ollut mielestäni sopivasti ja sitä ei mielestäni tarvitsisi lisätä, sillä kaikki kuitenkin tekevät tehtäviä eri aikaan päivästä ja viikosta. Opettajan läsnäon esille varsinkin tuossa puheenvuoro-kommentointi tehtävässä ja siinä siitä oli paljon apua. Loistava Firenze kurssia kehittäisin niin, että järjestettäisiin joku aika ja paikka milloin ja missä tehtäisiin yhdessä Firenze esitelmiä ( saattaa kylläkin olla vaikea järjestää ) niin kaikki saisivat hyvän käsityksen siitä millainen esitelmästä kannattaa tehdä. Sillä nyt kaikilla taitaa olla melko erilaisia esitelmiä. Mutta eihän sekään sinänsä ole mikään huono juttu.