Sivut

Powered By Blogger

21. helmikuuta 2012

3. Viikkotehtävä

3. VIIKKOTEHTÄVÄ on alkanut jo maanantaina 20.2.2011, mutta yhtään puheenvuoroa ei ole käytetty vielä!

Tehtävä on siis yhteistoiminnallinen. Kurssilaisten tehtävänä on käydä keskustelua kurssiblogissa aiheesta miksi renessanssi syntyi? JOKAISELTA ODOTETAAN 3-4 MERKITTÄVÄÄ PUHEENVUOROA (UUSI TEKSTI) ja 3-4 MERKITTÄVÄÄ KOMMENTTIA (KOMMENTTI)

Aihetta voi lähestyä esim. seuraavien kysymysten / näkökulmien / selitystekijöiden kautta:
- humanismi
- kansainvälispoliittiset muutokset Välimeren piirissä, esim turkkilaisten Bysantin ja erityisesti Konstantinnopolin valloitus 1453.
- talouden muutokset
- poliittinen tilanne Pohjois-Italiassa
- antiikin perintö Italiassa
- taiteilijoiden merkitys
- muu / muut tekijät, mitä ne ovat?

Mikä tai mitkä näistä tekijöistä oli / olivat kaikkein merkittävin / merkittävimmät? Tehtävänä on siis myös arvioida kunkin tekijän "historiallista painoarvoa".

Muistakaa perustella näkökantanne! Viitatkaa tiedon auktoriteetteihin eli lähteisiin.

Huomatkaa että kysymys on erittäin haastava. Historiantutkijoillakaan ei ole mitään yhteistä "oikeaa" vastausta tähän kysymykseen.

Kun aloitatte keskustelun, tarjotkaa yksi selitys kerrallaan. Älkää kirjoittako koko selitystä käyttäen kaikkia tietämiänne näkökulmia samalla kertaa. Kaikki kyllä ehtivät ja saavat sanoa sanottavansa.

Hyvänä pohjana toimivat viikkotehtävät 1. ja 2. Jotta keskustelua alkaa syntyä lisätiedon hankkiminen on taas tarpeen. Kirjallisuus (vaikka lähikirjastosta!) saattaa yllättäen olla paras apu, wikipedia taas huono. Ylipäätään arvioikaa lähteitä kriittisesti ennen kuin alatte käyttämään niitä.

PS. Odotan opettajana tästä viikkotehtävästä paljon jo edellisten verkkokurssien perusteella. Seuraan ja osallistun, tosin roolini ei tule olemaan mitenkään keskeinen, paremminkin kommentoiva ja uuteen suuntaan ohjaava.

PPS. Nyt tarvitaan omaa ajattelua, tietojen yhdistämistä, toisen sanoman kriittistä arvioimista ja rohkeaa, mutta viileän analyyttistä argumentointia.

PPPS. Kukahan ehtii aloittaa ensimmäisenä...?